‘ Klei Sensatie Atelier’

In dit mobiel verplaatsbaar atelier kan je klei zien, voelen en zelfs proeven. Jong –en oud leert in een informatieve doeworkshop van alles over klei en keramiek. Iedere workshop wordt in overleg aangepast aan de doelgroep ter plaatste. Ook het thema van de doeworkshop kan in overleg worden aangepast!

Wat is klei?

Klei vind zijn oorspong in den beginnen van onze beschaving en wordt tegenwoordig in de meest gevarieerde vormen toegepast. Aan de hand van foto’s en echte voorbeelden wordt je geïnformeerd over wat klei precies is en welke toepassingen het allemaal kent. (vb) creatieve, auto, medische -en voedselindustrie (keramisch mes of echte kleikoekjes)

Zelf ervaren en doen:

Na een korte uitleg en andere kleisensaties kan men zelf iets maken (en/of beschilderen) van chamotte klei. We kunnen werken rond een afgesproken thema. Op afspraak wordt dit dan later voor je gebakken en afgeleverd op jou adres.

Hoe?

Er zijn diverse manieren om een kleiwerkstuk op te bouwen. Met onze gebruiksvriendelijke gereedschappen leren wij je de meest primitieve vorm om een werk op te bouwen: ‘ Het handvormen of boetseren.'

 

Voor wie:

Kinderen leeftijd van 5 t/m 12

Jongeren leeftijd 12 t/ 16

Lagere school & Middelbare school (CKV + korting)

Studenten & Volwassenen

Groepen, Teambuilding en Vrijgezellenworkshops

Individuen en speciale doegroepen, mensen met beperking,…

Instellingen, organisatie, bedrijven en meer...

Waar?

Permanent atelier: Klei Sensatie Atelier Kunstfront’ Cabergerweg 45, 6219PE Maastricht,  Reserveren, Info en   contact hetkunstfront@gmail.com of Tel 0640879215 W www.kunstfront.nl

TijdelijkHet Mobiel ‘ Klei Sensatie Atelier’ kan je boeken. Wij komen dan met onze attributen op wielen bij uw organisatie en bouwen dan een korte tijd een sfeervolle keramische Atelier op.

 Actueel:

Ceramix: Het Mobiel ‘ Klei Sensatie Atelier’ en is op 21,24, 30 oktober – 23, 24 26, 30 december en 3 januari van 13:00 tot 15:00 aanwezig in het Bonnefanten museum, tijdens de tentoonstelling Ceramix. Kom hier klei ervaren en iets maken tijdens één van onze sensatieworkshops. reserveren verplicht!

 

Ceramix: Een blockbuster-tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars.  Bonnefantenmuseum van 16.10.’15 – 31.01.’16 www.bonnefanten.nl